Targuri si evenimente - Editura Herald - India – intre traditie si modernitate

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

India – intre traditie si modernitate

India – intre traditie si modernitate

Incepere 02 octombrie 2019 05:30 pana la 02 octombrie 2019 20:00 Salveaza in agenda

Locatie Centrul Hermitage Urban Strada Mihai Eminescu 127, București

Eveniment adaugat de Delia Gavrila

Categorii: Conferinte , Expozitii


 

India – intre traditie si modernitate

 

Pe urmele lui Mahatma Gandhi
 

 

Eveniment prilejuit de aniversarea a 150 de ani de la nasterea lui Mahatma Gandhi si lansarea cartii: Mahatma Gandhi - O viata legendara

Hemitage Urban Spiritual Hub, str. Mihai Eminescu nr. 127

Miercuri, 2 octombrie 2019, ora 17:30

 

Pentru a putea recunoaste spiritul universal si omniprezent al adevarului, trebuie sa fii capabil sa iubesti cea mai neinsemnata creatura – pe tine insuti. 

Mahatma Gandhi

 

 

In colaborare cu Ambasada Indiei in Romania, Editura Herald si Hermitage Urban  Spiritual Hub au placerea de a va invita miercuri, 2 octombrie, ora 17.30 la evenimentul  India – intre traditie si modernitate - Pe urmele lui Mahatma Gandhi. Evenimentul va fi prilejuit de implinirea a 150 de ani de la nasterea lui Mahatma Gandhi si de lansarea, in colectia Autobiografia, a volumului biografic Mahatma Gandhi – O viata legendara de Romain Rolland. Evenimentul se va desfasura la Hermitage Urban Spiritual Hub, strada Mihai Eminescu, nr. 127.

Vom porni intr-o calatorie imaginara in fascinanta si mereu surprinzatoarea Indie, pe urmele celui care a fost Mahatma Gandhi, un suflet mare si un spirit revolutionar care si-a dedicat viata luptei pentru independenta, pentru drepturile politice si civile ale indienilor si pentru ca cei din clasele sociale defavorizate, majoritari, sa duca o viata mai buna. India este tara unitatii in diversitate, o tara cu o cultura si o traditie spirituala milenara. De aceea, vrem sa va oferim o experienta vie si profunda, sa aducem o parte din spiritul Indiei in Romania. Va invitam sa descoperiti una dintre cele mai fascinante culturi ale lumii printr-un spectacol de dans clasic indian, prin arta purtarii sariului si printr-un concert de sitar si percutie in a doua jumatate a evenimentului.

Vor fi alaturi de noi in aceasta frumoasa calatorie spirituala, invitatii:

- Excelenta Sa, Mr. Thanglura Darlong, Ambasadorul Indiei in Romania,

- Anca Irina Ionescu (traducatoare),

- Carmen Cotovanu Pesantez (coregraf de dans clasic indian, specialist in cultura si civilizatie indiana – Centrul de Arta “Euterpe”),

- Iuliana Nalatan (presedintele Centrului Cultural „Rabindranath Tagore”, fondator si organizator al Festivalului Namaste India, interpreta de dans clasic Odissi),

- Victor Marius Beliciu (sitarist roman apartinand traditiei Senia Gharana) 

- Luisa Neag (coordonatorul colectiei Autobiografia).

Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci, PR Herald.

 

In acest volum biografic, Romain Rolland aduce un tribut imaginii si luptei lui Mahatma Gandhi. Omul care a renuntat la o cariera banoasa in avocatura va ajunge sa mobilizeze numeroasa populatie a Indiei impotriva xenofobiei si a nedreptatilor savarsite de Imperiul Britanic.

Romain Rolland descrie cu afectiune personalitatea lui Gandhi, punand accent pe credinta acestuia in hinduism, lipsita de fanatism si de orgoliu, pe modestia lui, pe mesajul umanitar transmis intregii lumi, pe contrastele pe care a reusit sa le impace atat de bine: eroul Indiei era un om cult, scolit in Anglia, admirator al lui Tolstoi, traducator al operelor lui Platon, dar totodata isi iubeste fara rezerve cultura si religia indiana. Desi incarcerat si contestat de fortele coloniale, Gandhi si-a pastrat forta interioara si vointa de a-si ajuta compatriotii.
Ca un hindus obisnuit, el credea ca toate religiile sunt egale si a respins toate eforturile de a fi convertit la o alta religie. A fost un teolog avid si a citit considerabil despre toate marile religii. Gandhi credea ca in centrul fiecarei religii este adevarul si dragostea. De asemenea, el punea la indoiala ipocrizia, abaterile si dogmele din toate religiile si era un neobosit reformator social.

 

Gandhi si-a dedicat viata inaltului scop de a descoperi adevarul sau Satya. A incercat sa obtina aceasta prin invatarea din propriile greseli si experimentand pe el insusi. Gandhi credea cu convingere ca o persoana implicata in serviciul societatii ar trebui sa duca o viata simpla, lucru care ar putea duce, credea el, la Brahmacharya - puritatea spirituala si practica. Simplitatea lui a inceput prin renuntarea la modul de viata occidental pe care il ducea in Africa de Sud.

 

"...Gandhi, sub vesmantul Crezului hindus, ascundea o mare inima crestina. Un Tolstoi mai tandru, mai potolit si, daca pot sa spun asa, mai natural «crestin», in sens universal: caci Tolstoi a fost crestin mai putin prin natura, cat prin vointa. Asemanarea dintre cei doi este mult mai evidenta, sau, mai bine spus, influenta lui Tolstoi se adevereste a fi mai puternica in apelul de condamnare pe care-l face Gandhi contra civilizatiei de tip european."

 

Romain Rolland, Mahatma Gandhi

 

Contact: Sorin Lucaci, PR & Events Coordinator, 0720.063.626, sorin.lucaci@edituraherald.ro

Parteneri: Centrul de Arta „Euterpe”, Centrul Cultural „Rabindranath Tagore”, Farmec, Dacia Plant, Deja Vu Natural, Gold FM, Radio Romania Cultural, Bucuresti FM, Radio 3Net „Florian Pittis”, Radio Seven, Radio Tananana, Radio Deea, Radio Romania Cluj, Radio Romania Timisoara, Radio Romania Targu Mures, Itsy Bitsy, Radio Iasi, Radio Brasov, TVR Timisoara, Apollonia TV, Canal 33 Romania, BiziLive TV, Romania Libera, Click! pentru femei, Casa mea, AdPlayers.ro, 4arte, Agentia de carte, Noua Acropola, Bookaholic, Bookuria, Bookblog, Bookhub, Booknation, Drumul spre centru, Filme-Carti, Literatura pe tocuri, IQool, LiterNet, Rabbit Media, Gratuitor, Raftul cu idei, Romania Pozitiva, Serial Readers, Recenzii Carti, Citeste-ma, Sfatul parintilor, Sunt Pitic, GOKID!, ZMEU Bucuresti, Cinemagia, Gandeste Pozitiv, Gandurile dintre pagini, Randurile Evei, Calea catre carte, Cabala pentru toti, Andreea Marc.

2019-10-02 05:30:00
2019-10-02 20:00:00

Galerie Media eveniment

MAHATMA-GANDHI-HERALD-2021

Mahatma Gandhi - O viata legendara (Biografia)

In acest volum biografic - Romain Rolland aduce un tribut imaginii si luptei lui Mahatma Gandhi....

35,00 lei

romain rolland

Scriitorul francez Romain Rolland (1866–1944) a primit Premiul Nobel pentru Literatura...

AUTOBIOGRAFIA

  Colectia „Autobiografia“ are ceva de oferit pentru toti cititorii....

SUS
Cos gol

INAPOI