Targuri si evenimente - Editura Herald - Editura Herald la Festivalul de Astronomie si Cercetare Spatiala - ASTROFEST 2018

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

Editura Herald la Festivalul de Astronomie si Cercetare Spatiala - ASTROFEST 2018

Editura Herald la Festivalul de Astronomie si Cercetare Spatiala - ASTROFEST 2018

Incepere 19 mai 2018 16:00 pana la 19 mai 2018 23:00 Salveaza in agenda

Locatie Biblioteca Natioanala a Romaniei Bulevardul Unirii nr. 22

Eveniment adaugat de Delia Gavrila


Doamnelor si domnilor, copii si bunici, pasionati de astronomie sau de stiinte in general – va invitam la ASTROFEST 2018, a treia editie a Festivalului de Astronomie si Explorare Spatiala, organizat de Stiinta & Tehnica in data de 19 mai, la Biblioteca Nationala, incepand cu orele 16:00!

 

Pentru echipa S&T, evenimentul ASTROFEST a devenit o traditie, fiind dedicat in primul rand amatorilor de astronomie si explorare spatiala, dar avand si un obiectiv „subversiv”: acela de a le insufla celor mici pasiunea pentru astronomie. Pentru ca, sa nu uitam, copiii de astazi sunt, de fapt, exploratorii de maine ai cosmosului!

 

Si in acest an, publicul are ocazia de a se intalni cu Dumitru Dorin Prunariu, singurul cosmonaut roman care a ajuns in spatiul cosmic acum 37 de ani. De asemenea, va asteapta zeci de telescoape profesionale si specialisti, expozitii si workshop-uri de astrofotografie, jocuri interactive si science-show pentru copii, plus alte surprize.

 

ASTROFEST 2018: PROGRAMUL EVENIMENTULUI

ASTROFEST 2018 se desfasoara la Biblioteca Nationala din Bucuresti, sambata 19 mai, intre orele 16:00 si 22:00, iar intrarea este libera.

 

 

STANDUL EDITURII HERALD
Si anul acesta, Editura Herald va fi prezenta la ASTROFEST cu unele dintre cele mai importante carti de popularizare a stiintei. Vor fi disponibile la targ titlurile: Cosmos, Un palid punct albastru, precum si noul volum, aparut anul acesta, Miliarde si miliarde, toate semnate de celebrul astrofizician, Carl Sagan. Totodata, publicul va putea rasfoi si alte opere apartinand unor autori ca Charles Darwin, Richard Dawkins, Edward O. Wilson, Peter Dear si multi altii.  

 

INTALNIRE EXCLUSIVA CU COSMONAUTUL DUMITRU DORIN PRUNARIU
ASTROFEST 2018 marcheaza 37 de ani de la misiunea spatiala a singurului cosmonaut roman, pana acest moment. Publicul are ocazia sa-i puna intrebari eroului nostru si sa obtina autografe. La intalnirea cu Dumitru Dorin Prunariu participa si profesorul Alexandru Mironov, senior editor Stiinta & Tehnica, cel mai cunoscut scriitor si realizator de emisiuni radio-TV de popularizare a stiintelor din Romania.

 

OBSERVATII ASTRONOMICE
Seria de observatii astronomice se desfasoara pe durata intregului eveniment. Publicul are la dispozitie peste 20 de telescoape profesionale (dintre care doua de-a dreptul uriase!), puse la dispozitie de Stiinta & Tehnica, Astroclubul Bucuresti si Clubul de Astronomie „AstRomania”. Echipa de astronomi ofera in permanenta suport si asistenta, dar si informatii interesante si scurte prelegeri despre corpurile ceresti.

 

Programul de observatii astronomice (*)

• 16:00 – 19:00. Soarele si petele solare
• 20:00 – 22:00. Planeta Venus in crepuscul
• 19:00 –22:00. Luna si craterele selenare (se pot observa craterele, muntii si marile de pe suprafata Lunii precum si zonele de aselenizare ale misiunilor Apollo)
• 20:30 – 23:00. Planete (Jupiter), satelitii galileeni, roiuri globulare (Messier 13), stele duble, roiuri deschise

(*) Programul de observatii astronomice este dependent 100% de conditiile meteorologice

 

 

EXPOZITIE TELESCOAPE
TELESCOAPE.RO impreuna cu Asociatia Astronomica URANIA va ofera oportunitatea sa vedeti demostratii de comanda wireless (de pe tableta sau telefon) a unui telescop MEADE LX850 complet automatizat si pregatit de astrofotografie cu o camera CCD performanta, intr-o EXPOZITIE cu multe TELESCOAPE, unde este posibil sa gasiti telescopul mult visat, sa aflati cum sa alegeti un telescop sau cum sa construiti un observator astronomic automatizat.

 

CURS DE ASTROFOTOGRAFIE
Catalin Beldea, editorul de astronomie al revistei Stiinta&Tehnica, sustine impreuna cu Nikon Romania un atelier de astrofotografie, in cadrul caruia participantii la ASTROFEST 2018 pot realiza propriile astrofotografii cu ajutorul echipamentelor profesionale. Cei interesati pot veni cu propriile camere DSLR Nikon pentru o scurta lectie de astrofotografie intre orele 20-21, la standul Nikon Romania.

Zona 3D – colectie de astrofotografii 3D cu imagini spectaculoase ale planetelor din sistemul nostru solar, ale unor galaxii si nebuloase.

 

PREZENTARI INTERACTIVE DE ASTRONOMIE
Membrii Asociatiei Astronomice URANIA vor face prezentari interactive de astronomie pe un ecran 4K gigant, cu tablete si softuri speciale dedicate. Totodata, ei vor oferi detalii despre cursurile de astronomie pe care le puteti urma la sediul asociatiei, unde se afla un Laborator Interactiv de Astronomie si Astrofizica.

ASTROCLUBUL BUCURESTI va oferi de asemenea detalii despre inscriere si activitati de observatie astronomica.

 

Zona TERRA
Doua institute romanesti de stiinta va vor prezenta planeta Terra, cea mai importanta planeta din Sistemul Solar, de la interior spre exterior, prin expozitii si interactivitate. Institutul pentru Fizica Pamantului va vorbeste despre „INTERIORUL” Terrei, iar Institutul de Stiinte Spatiale (ISS) despre „EXTERIORUL” Pamantului.

 

Zona SOARE
Aici va veti intalni cu specialistii de la alte doua institute romanesti de stiinta care se ocupa cu studiul luminii si al laserilor. IFIN-HH prin ELI-NP va expune „Laserul de la Magurele”, cel mai important proiect stiintific din ultimii ani, iar ISS impreuna cu INFPLR vor arata, printr-un experiment derulat intr-un spatiu dedicat, cum se formeaza si cum arata AURORELE POLARE, precum si alte fenomene specifice interactiilor solar-terestre.

 

Planeterrella – experiment de simulare a interactiilor solar-terestre
Planeterrella este un dispozitiv experimental impresionant care permite simularea in conditii de laborator a interactiei dintre plasma vantului solar si campul magnetic al Terrei. Cu ajutorul acesteia se pot observa gaurile coronale din atmosfera Soarelui, magnetosfera terestra impreuna cu centurile de radiatie Van Allen, aurorele boreala si australa, si nu numai.
Experimentul Planeterrella cu Soarele in partea stanga (sfera mare) si Pamantul in partea dreapta (sfera mica). Se pot observa cu usurinta aurorele boreala si australa in vecinatatea polilor terestri (dreapta), dar si o gaura coronala solara (stanga). Credit foto: Maximilian Teodorescu.

 

             Experimentul Planeterrella cu Soarele in partea stanga (sfera mare) si Pamantul in partea dreapta (sfera mica).
                Se pot observa cu usurinta aurorele boreala si australa in vecinatatea polilor terestri (dreapta), dar si o gaura
                coronala solara (stanga). Credit foto: Maximilian Teodorescu.

 

Experimentul este compus dintr-un clopot de sticla vidat, in interiorul caruia se afla doua sfere metalice magnetizate conectate intr-un circuit electric. Pot fi implementate cu usurinta diverse configuratii de simulare care permit vizualizarea directa a unor multitudini de procese fizice specifice sistemului Soare-Pamant.

Planeterrella a fost creata de catre Dr. Jean Lilensten de la Institutul de Planetologie si Astrofizica din Grenoble (Franta). Dispozitivul este inspirat de Terrella fizicianului norvegian Kristian Birkeland (1867–1917) ale carui experimente de pionierat de la sfarsitul secolului al XIX-lea au o importanta majora in studiul interactiilor solar-terestre.

Varianta curenta a experimentului a fost dezvoltata de catre cercetatori de la Institutul de Stiinte Spatiale (ISS) si Institutul pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei (INFLPR) de pe platforma de fizica Bucuresti-Magurele.

 

ATELIERE SI WORKSHOPURI
Astroclubul Bucuresti si clubul de astronomie „AstRomania” pun la dispozitia publicului doua microscoape pentru observarea detaliilor din meteoriti. Cei prezenti au ocazia sa asiste la realizarea de experimente interactive de fizica pe teme de astronomie.

Societatea Astronomica Romana de Meteori, SARM, sustine atelierul „Cerul noptii – stele si constelatii” in cadrul caruia se prezinta notiunile de baza ale prelucrarii si editarii imaginii in astrofotografie (atelierul este sustinut de catre presedintele SARM, cunoscutul astronom si astrofotograf Valentin Grigore).

Cand vedeti macheta rachetei Saturn V, ati ajuns la standul Asociatiei 4science. Aici va asteptam sa va jucati cu planetele din sistemul nostru solar dar sa si invatati lucruri noi din domeniul astronomiei si astrofizicii. Vom avea panouri interactive pentru copii si adulti, materiale care sa va ajute sa gasiti usor obiectele de pe cer precum si doua instrumente astronomice.

De asemenea, pentru ca tehnologia 3D printing incepe sa devina din ce in ce mai prezenta in domeniul tehnologiilor spatiale, cei de la ResearchX ne propun prezentari interactive, workshop-uri si demonstratii live cu imprimante 3D performante.

 

SPECTACOL PENTRU COPII
Fun Science sustine un program special dedicat copiilor participanti la ASTROFEST 2018: „Aventurierii Spaţiului”. In „Calatorie spre planete”, copiii pot face diferenta dintre corpuri luminoase si corpuri iluminate, dintre stele si planete si care sunt planetele din sistemul nostru solar.

Copiii vor descoperi caracteristicile fiecarei planete din sistemul nostru solar pornind intr-o calatorie imaginara si interactiva. Cu „Prietenul nostru Soarele” copiii descopera ce este energia si lumina, ce fel de stea este Soarele si care este speranta sa de viata.

 

 

SCIENCE TALK – pe scena festivalului
Echipa Stiinta & Tehnica, condusa de profesorul Alexandru Mironov, va interactiona cu publicul, dezbatand principalele teme de actualitate din domeniul explorarii spatiale si a tehnologiilor spatiale. Editorul S&T pe tehnologie, Claudiu Andone, ne va vorbi despre experienta americana de la fabrica BASF.

De la orele 19, invitatul special al evenimentului, domnul Dumitru Dorin Prunariu va urca pe scena festivalului si va va povesti ce inseamna calatoria in spatiu, supravietuirea dincolo de Terra si despre importanta cuceririi spatiale. Va raspunde, in limita timpului, intrebarilor venite din public si va acorda autografe.

 

ASTROFEST 2018 este realizat de Revista Stiinta & Tehnica impreuna cu Fundatia Cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu, in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti prin Muzeul Municipiului Bucuresti si Muzeul National al Literaturii Romane, alaturi de Biblioteca Nationala a Romaniei si Ministerul Culturii.

 

 

2018-05-19 16:00:00
2018-05-19 23:00:00

Galerie Media eveniment

Un-palid-punct-albastru_persp1

Un palid punct albastru - Viziune asupra viitorului omenirii in spatiu

In volumul Cosmos - astronomul Carl Sagan ne-a permis sa intrezarim magnificul mister al...

53,00 lei
cosmos-2020-carl-sagan

Cosmos

Cosmos este una dintre cele mai bine vandute carti dedicate stiintei din toate timpurile....

49.00 67,00 lei
Originea_speciilor_persp7

Originea Speciilor

Fiind una dintre putinele opere stiintifice paradigmatice accesibile publicului larg - Originea...

58,00 lei
noua_frontiera_persp_mare

Noua frontiera a religiei si stiintei

John Hick - filosof contemporan al religiei de orientare analitica si teolog - ne ofera o...

38.00 38,00 lei
Mintea_ca_intamplare_persp_mare

Mintea ca intamplare

MINTEA CA INTAMPLARE Cum ne-a oferit evolutia creierului iubirea - memoria - visele si pe...

39.00 39,00 lei
inteligibilitatea_naturii_persp__noua_mare

Inteligibilitatea Naturii - Cum intelege stiinta lumea

Grecii antici au fost cei care au separat pentru prima oara domeniul cunoasterii in a sti si a...

38.00 38,00 lei
ideea_de_natura_persp_mare

Ideea de natura - O istorie a gandirii cosmologice europene

Ideea de natura nu reprezinta un tratat sistematic despre cosmologie; are mai degraba un...

34.00 34,00 lei
Destramarea_curcubeului_persp4

Destramarea curcubeului - stiinta, iluzie si fascinatie

Folosindu-se de proza expresiva - patrunzatoare si atragatoare ce i-a dat renumele de care se...

41,00 lei
creatia_persp

Creatia: un apel pentru salvarea vietii pe Pamant

Creatia insasi se afla intr-un mare pericol. De aceea - e nevoie de un parteneriat istoric intre...

26.00 26,00 lei
miliarde-si-miliarde-billions

Miliarde si miliarde: ganduri despre viata si moarte in pragul mileniului

In ultima carte a uimitoarei sale cariere - Carl Sagan examineaza intr-un mod stralucitor...

38,00 lei

charles darwin

Charles Robert Darwin (1809-1882), naturalist si geolog britanic, si-a dobandit faima...

carl sagan

  Carl Sagan a fost Profesor de Astronomie si Stiinte Spatiale si Director al...

SUS
Cos gol

INAPOI