Omul universal - Islamul si functiunea lui Rene Guenon

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

Omul universal - Islamul si functiunea lui Rene Guenon

Autor: michel valsan michel valsan
Colectia: PHILOSOPHIA PERENNIS
Traducator: teodoru ghiondea
Categorie: Pe calea Inimii, Calatorie prin vechile traditii


Stoc indisponibil momentan

Anunta-ma cand este disponibila!
Comenzi telefonice
021-319-40-60 / 0771-664-320
Interval orar: 9:00 - 17:00

Multi au fost mirati cand au aflat ca Rene Guenon a fost musulman. In cartile sale nimic nu indica un atare atasament traditional, precum si locul pe care islamul il ocupa in opera sa, in comparatie cu cel al hinduismului si al taoismului, un loc destul de restrans, in pofida frecventelor referiri la metafizica si esoterismul islamic. Astfel ca unii s-au intrebat daca ar putea exista un acord intre perspectiva sa doctrinara si pozitia sa traditionala personala. Altii au mers pana la a considera ca invatatura sa metafizica si intelectuala nu ar putea fi considerata compatibila cu doctrina islamica.

Exista, de asemenea, o problema in privinta ortodoxiei islamice a operei lui Rene Guenon si o alta referitoare la raportul dintre pozitia sa traditionala personala cu functiunea doctrinara generala... Astfel ca noi credem util sa facem cateva precizari si puneri la punct.

Michel Valsan

 

In fata devierilor si profanarilor lumii moderne, a aparut in Occident, acum aproape un secol, o actiune de redresare la indemnul si initiativa lui Rene Guenon.

Ea a avut ecou in Romania si a starnit un interes profund care s-a manifestat foarte curand, mai ales prin colaborarea lui Vasile Lovinescu la revista Etudes Traditionnelles al carei inspirator era Rene Guenon; aici a publicat din scrierile sale sub numele de Geticus.

Totusi, rolul acestui precursor, desi remarcabil, nu poate fi comparat cu acela al altui roman, Mihail Valsan, care a condus revista din 1961 pana la moartea sa survenita in 1974. Cu toate ca a publicat destul de putin, acest maestru poate fi considerat pe buna dreptate ca fiind continuatorul ales si calificat al operei guenoniene. Din acest punct de vedere, figura Triunghiului Androginului, prezentata si comentata in partea a VII si a VIII a prezentei carti, retine atentia in mod special si pe buna dreptate. transmisa lui Mihail Valsan de catre Rene Guenon pe parcursul schimbului epistolar intermitent dintre 1940 si 1945, ea constituie in realitate o investitura si ne arata in mod clar directia pe care trebuie sa o urmeze aceasta actiune de redresare. Ca maestru spiritual, Michel Valsan este cunoscut in Islam ca Shaykh Mustafa Abd al-Aziz. Fundamentele directiei sale spirituale se afla in opera maestrului suprem al esoterismului islamic, Shaykh al-Akbar Muhy-d-din Ibn Arabi, a carei cunoastere intima si directa o avea.

Shaykh Mustafa este recunoscut ca fondator al studiilor akbariene in Occident, dar nu aceasta calitate explica alegerea textelor prezente aici. Ar fi mai potrivit sa se puna mai degraba in lumina legatura indisolubila ce uneste invatatura "servitorului Adevarului" unic si universal care a fost Rene Guenon cu doctrina lui Ibn Arabi, din care provine in mod esential si la care, in ultima instanta, aceasta conduce.

Prezenta publicare este binevenita si prielnica, caci ea face accesibila in limba sa materna opera decisiva a aceluia care a fost, fara indoiala, unul dintre cei mai mari maestri contemporani ai esoterismului islamic.

Abd ar-Razzaq Yahya

(Charles-Andre Gilis)

 

CUPRINS

 

Cuvant inainte de Abd ar-Razzaq (Ch.-Andre Gilis)          5

I. ISLAMUL SI FUNCTIUNEA LUI RENE GUENON 7

II. OPERA LUI RENE GUENON IN ORIENT  43

III. DESPRE SHAYKHUL AL-'ALAWI (1869-1934)   50

IV. REFERINTE ISLAMICE DESPRE "SIMBOLISMUL CRUCII"      59

V. STIINTA CHRISTICA           80

VI. CUFARUL LUI HERACLIUS SI TRADITIA "TABUT" ADAMICA           91

VII. UN SIMBOL IDEOGRAFIC AL OMULUI UNIVERSAL 113

VIII. TRIUNGHIUL ANDROGINULUI 125

IX. INVESTITURA SHAYKH-ULUI AL-AKBAR IN CENTRUL SUPREM   144

Mihail Valsan: nota bio-bibliografica de Teodoru Ghiondea           144

 

ISBN: 978-973-111-195-7
Nr. pagini: 224
Cod bara EAN 13: 5948417230083
An aparitie: 2010
Format: 13 x 22 cm.
Limba: Romana
Coperta: Policromie, carton laminat
Din aceeasi colectie

Cei care au cumparat aceasta carte au mai cumparat si:

Galerie Media

michel valsan

Mihail Valsan (1 febr.1907, Braila-25/26 nov. 1974, Antony, Franta) este, in mod cert, una din...

SUS
Cos gol

INAPOI