Upanisad

Upanisad_persp_mare
In paginile acestui volum sunt adunate traducerile a douasprezece texte: Taittiriya-Upanisad - Aitareya-Upanisad - Kausitaki-Brahmana Upanisad - Svetasvatara Upanisad - Mundaka Upanisad - Mandukya Upanisad - Maitreya Upanisad - Vajrasucika Upanisad - Kaivalya Upanisad - Jabala Upanisad - Kali-Santarana...
Rating: Nu a fost evaluat inca
Pret:
Pret catalog: 25,00 lei
Pret cu reducere: 23,81 lei
Pretul de vanzare: 25,00 lei
Descriere

In paginile acestui volum sunt adunate traducerile a douasprezece texte: Taittiriya-Upanisad, Aitareya-Upanisad, Kausitaki-Brahmana Upanisad, Svetasvatara Upanisad, Mundaka Upanisad, Mandukya Upanisad, Maitreya Upanisad, Vajrasucika Upanisad, Kaivalya Upanisad, Jabala Upanisad, Kali-Santarana Upanisad si Yogaraja-Upanisad. Upanisadele marcheaza inceputul gandirii metafizice in India, trecerea de la investigatia si explicatia empirica sau mitologica a intregii existente la analiza reductiva, centrata pe cautarea unui principiu unificator al unui anumit tip de experiente, sau chiar al intregii experiente, in ansamblul ei, analiza ce nu isi mai gasea punctul final in registrul imanent. Nasterea lor este precedata si cauzata de aparitia unor alte scrieri cu caracter religios, insa in mica masura filosofic, adica Vedele.

Ovidiu Cristian Nedu

 In upanisadele prezentate in acest volum deslusim materializari fragmentare cuprinse in acea Philosophia perennis, care transcende orice granite, permitand descifrarea unor valori sapientiale prin care omul sa isi poata regasi propria perenitate. Intelepciunea ca lege a firii, ca dat primordial, nu este circumscrisa la o anumita rasa, la un anumit popor sau la o anumita natiune. Ea este o esenta data la care poate participa orice om. De aceea, redarea si in limba romana a acestor texte, incarcerate in chingile unei limbi greu accesibile, este un act prin care se deschide drum de acces spre alte dimensiuni ale intelepciunii naturale, conturata de om prin experienta vie, pentru om. Caci upanisadele in ansamblul lor sunt rezultatul ascezei meditative, al cautarii in strafunduri, al discernerii prin experienta umana a intelepciunii datatoare de speranta. Nu imperiul fluctuatiei iluzorii al vesnicei reveniri este esenta vietii, ci esenta nepieritoare, identica cu neschimbabilul Absolut.

Prof. Dr. Remus Rus

Reviews

Nu exista comentarii pentru acest produs.