Trinosophia - Sfanta si intreita intelepciune

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

Trinosophia - Sfanta si intreita intelepciune

Autor: contele de saint germain contele de saint germain
Colectia: QUINTA ESSENTIA
Traducator: monica medeleanu


Stoc indisponibil momentan

Anunta-ma cand este disponibila!
Comenzi telefonice
021-319-40-60 / 0771-664-320
Interval orar: 9:00 - 17:00

TRINOSOPHIA (Sfanta si Intreita Intelepciune)

Cu ilustratii dupa manuscrisul original aflat la Biblioteca din Troyes

 

La Tres Sainte Trinosophie este un manuscris unic; nu numai ca este singura scriere cunoscuta a contelui de Saint-Germain, dar este unul dintre remarcabilele documente despre stiintele hermetice alcatuite vreodata. Se stie ca Saint-Germain detinea o biblioteca magnifica si ca pe baza unor manuscrise despre stiintele secrete a alcatuit o culegere spre folosul discipolilor sai.

La Tres Sainte Trinosophie este manuscrisul ce poarta nr. 2400 in Biblioteca Franceza din Troyes. Lucrarea nu este de mare intindere, constand din nouazeci si sase de pagini scrise doar pe o parte. Caligrafia este excelenta iar textul este infrumusetat cu numeroase figuri bine desenate si stralucitor colorate. In completarea desenelor aflate pe pagini separate, exista mici simboluri la inceputul si la sfarsitul fiecareia dintre sectiuni. Pe tot parcursul textului francez sunt presarate litere, cuvinte si fraze in cateva limbi antice. Exista, de asemenea, simboluri magice, figuri care seamana cu hieroglifele egiptene si cateva cuvinte in caractere care seamana cu cuneiformele. La sfarsitul manuscrisului exista cateva pagini scrise in cifruri arbitrare, posibil codul folosit de societatea secreta a lui Saint-Germain. Lucrarea a fost redactata probabil in ultima parte a secolului al XVIII-lea, chiar daca cea mai mare parte a materialului apartine unei perioade considerabil mai timpurii.

Ilustrul conte Allesandro Cagliostro a purtat aceasta carte impreuna cu altele in nefericita lui calatorie la Roma. Dupa incarcerarea acestuia la castelul San Leo, orice urma a manuscrisului s-a pierdut temporar. Se pare ca bunurile literare ale lui Cagliostro au intrat in posesia unui general din armata lui Napoleon si dupa moartea ofiterului, La Tres Sainte Trinosophie a fost cumparata de Biblioteca din Troyes.

Titlul manuscrisului, La Tres Sainte Trinosophie, tradus inseamna "Cea mai sfanta Trinosofie" sau "Cea mai sfanta si intreita Intelepciune". Titlul insusi deschide un camp considerabil de speculatie.

Exista o legatura intre La Tres Sainte Trinosophie si faimoasa Societate masonica a trinosofilor, fondata pe "proprietatile oculte ale celor trei linii egale sau parti ale Triunghiului". In esenta, prima linie reprezinta lumea minerala, care este domeniul de studiu potrivit pentru ucenici; linia a doua reprezinta lumea vegetala, pe care companionii trebuie sa invete sa o inteleaga pentru ca in aceasta lume incepe generarea corpurilor; a treia linie reprezinta lumea animala, prin explorarea careia Maestrul Mason trebuie sa isi completeze educatia.

Cuvantul "trinosophia" trimite in mod adecvat la un sens triplu al tematicii cartii, cu alte cuvinte ca intelesurile ei trebuie sa fie interpretate cu ajutorul a trei chei. Din punctul de vedere al simbolismului se pare ca una dintre aceste chei este alchimia ori chimia sufletului; o alta, kabbalismul esenian; iar a treia, hermetismul alexandrin, misticismul ultimilor egipteni. Din astfel de fragmente ale stiintei rozacruciene care exista in prezent, reiese ca fratii Roza-Crucii erau dedicati in special acestor trei forme ale intelepciunii antice si au ales simbolurile acestor scoli ca vehicule ale ideilor lor.

La Tres Sainte Trinosophie nu este un manuscris pentru necunoscatori. Numai un studiu profund si o atentie sporita pot descalci ghemul complicat al simbolismului cuprins aici. Cu toate ca subiectul textului este tratat cu cea mai mare simplitate, fiecare rand contine o enigma profunda. Citirea atenta a cartii si meditatia asupra continutului ei ne vor incredinta ca aceasta a fost corect desemnata drept "cel mai pretios manuscris al ocultismului".

 Manley Hall

 *

Contele de Saint‑Germain este in mod indiscutabil cea mai enigmatica personalitate a istoriei moderne. Dupa cum spune unul din contemporanii sai: "Invatat, vorbind admirabil orice limba civilizata, un mare muzician, un excelent chimist, el juca rolul unui copil minune si il juca perfect". Singura scriere cunoscuta a lui Saint-Germain, Trinosophia reprezinta unul dintre remarcabilele documente despre stiintele hermetice alcatuite vreodata. Titlul trimite in mod adecvat la un sens triplu al tematicii cartii; cu alte cuvinte, intelesurile ei trebuie sa fie interpretate cu ajutorul a trei chei. Din punctul de vedere al simbolismului se pare ca una dintre aceste chei este alchimia ori chimia sufletului; o alta, kabbalismul esenian; iar a treia, hermetismul alexandrin, misticismul ultimilor egipteni. Citirea atenta a cartii si meditatia asupra continutului ei ne vor incredinta ca aceasta a fost pe drept cuvant desemnata "cel mai pretios document al ocultismului".

 

CUPRINS

I. Omul care nu moare 7

II. Cele mai rare manuscrise oculte 33

III. Initierea si alchimia interioara 42

Sectiunea I 55

    Interpretare si comentariu 59

Sectiunea a II-a 63

    Interpretare si comentariu 67

Sectiunea a III-a 72

    Interpretare si comentariu 75

Sectiunea a IV-a 79

    Interpretare si comentariu 82

Sectiunea a V-a 86

    Interpretare si comentariu 89

Sectiunea a VI-a 93

    Interpretare si comentariu 101

Sectiunea a VII-a 107

    Interpretare si comentariu 110

Sectiunea a VIII-a 114

    Interpretare si comentariu 117

Sectiunea a IX-a 120

    Interpretare si comentariu 124

Sectiunea a X-a 128

    Interpretare si comentariu 130

Sectiunea a XI-a 133

    Interpretare si comentariu 136

Sectiunea a XII-a 139

    Interpretare si comentariu 143

Anexa 147

Referinte si informatii bibliografie 155

Coperta: Policromie, carton laminat
Nr. pagini: 160
Limba: Romana
ISBN: 978-973-111-262-6
Format: 13 x 22 cm
Cod bara EAN 13: 5948417190226
An aparitie: 2012
ISBN editii anterioare: 978-973-111-016-5
Cod bara editii anterioare: 5948417190066
Din aceeasi colectie

Cei care au cumparat aceasta carte au mai cumparat si:

Galerie Media

contele de saint germain

Adevarat "cosmopolit al misterului", contele de Saint-Germain, a fost un aristocrat...

SUS
Cos gol

INAPOI