Calea Zen

watts-calea-zen
Watts a vazut zenul ca pe „unul dintre cele mai pretioase daruri pe care Asia le-a dau lumii” si, prin eruditia si prin pasiunea sa contagioasa, a facut acest dar minunat de accesibil cititorilor de pretutindeni.
Rating: Nu a fost evaluat inca
Pret:
Pret catalog: 38,00 lei
Pret cu reducere: 36,19 lei
Pretul de vanzare: 38,00 lei
Descriere

Studiul introductiv in budismul zen al lui Alan Watts, scris cu o combinatie rara de prospetime si luciditate, a devenit un clasic in anii care i-au urmat publicarii. Cu un interes egal pentru cititorul obisnuit, dar si pentru studentul serios, Calea zen se afunda in originile si istoria zenului, explicându-i principiile si practicile cu o splendida claritate. Watts a vazut zenul ca pe „unul dintre cele mai pretioase daruri pe care Asia le-a dau lumii” si, prin eruditia si prin pasiunea sa contagioasa, a facut acest dar minunat de accesibil cititorilor de pretutindeni.

 

Nimeni nu ne-a dat o asemenea scriere proaspata si concisa a unei introduceri in intreaga istorie a gândirii budiste din Orientului indepartat asa cum a facut-o Allan Watts.

Joseph Campbell

A inţelege aceasta inseamna a inţelege ca binele fara rau este ca susul fara jos şi ca a-ţi face un ideal din urmarirea binelui este ca şi cum ai incerca sa te descotoroseşti de stânga intorcându‑te mereu spre dreapta. Eşti constrâns astfel sa mergi in cerc.

Alan Watts

Cuprins

Prefaţa ............. 7
Pronunţia cuvintelor chinezeşti ............. 18

Partea intai
ORIGINE SI ISTORIC

1. FILOSOFIA DAO ............. 21
2. ORIGINILE BUDISMULUI ............. 55
3. BUDISMUL MAHAYANA ............. 91
4. APARIŢIA ŞI DEZVOLTAREA ZENULUI ............. 117

Partea a doua
PRINCIPII SI PRACTICA

1. „GOL ŞI MINUNAT” ............. 167
2. „STÂND LINIŞTIT, NEFACÂND NIMIC” ............. 193
3. ZA‑ZEN ŞI KOAN ............. 219
4. ZENUL IN ARTE ............. 245

Bibliografie ............. 279
Note in limba chineza ............. 288

Reviews

Nu exista comentarii pentru acest produs.