Femeia saman. Istorie, mitologie si samanism modern

octavian-simu-femeia-saman
Femeia saman ne dezvaluie radacinile misterioase ale celei mai vechi forme de spiritualitate si medicina a umanitatii – samanismul – - propunandu-ne - in acelasi timp - o calatorie din preistorie in epoca moderna - pentru a descoperi modul in care femeile au indeplinit - in culturile lumii - rolul de saman.
Rating: Nu a fost evaluat inca
Pret:
Pret catalog: 28,00 lei
Pret cu reducere: 26,67 lei
Pretul de vanzare: 28,00 lei
Descriere

Femeia saman ne dezvaluie radacinile misterioase ale celei mai vechi forme de spiritualitate si medicina a umanitatii – samanismul –, propunandu-ne, in acelasi timp, o calatorie din preistorie in epoca moderna, pentru a descoperi modul in care femeile au indeplinit, in culturile lumii, rolul de saman.

Femeile au fost primii samani ai omenirii, afirma autorul, aducand argumente diverse, incepand de la predispozitia naturala a acestora de a-si folosi intuitia, sensibilitatea, intelegerea unica si legatura aparte cu natura, pentru a intra in contact cu lumea spiritelor, in care acestea calatoresc cu usurinta in timpul transei samanice. Cartea trece in revista practicile samanice ale marilor traditii din cele patru colturi ale lumii (siberiana, mongoleza, coreeana, amazoniana, amerindiana etc.), incercand sa restabileasca o ordine fireasca a lucrurilor: reinstaurarea femeii ca prima sursa a spiritualitatii omenesti. Cititorul va gasi informatii inedite despre statutul femeii in societate, conceptia despre lume si viata, ritualurile de vindecare si divinatie specifice si nu numai.

 

Cuprins

Cuvant-inainte        7
1. Inceputurile samanismului        11
2. Semnificatiile gandirii si practicii samanice        21
3. Sursele mitologice        50
4. Perspectivele istorico-geografice        72
5. Samanismul feminin modern        131
In loc de incheiere        168
Bibliografie selectiva        171

Reviews

Nu exista comentarii pentru acest produs.