Decus in labore

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

  • https://www.edituraherald.ro/

Decus in labore


Stoc indisponibil momentan

Anunta-ma cand este disponibila!
Comenzi telefonice
021-319-40-60 / 0771-664-320
Interval orar: 9:00 - 17:00

La aceasta lectie a calfei, numeroase teme de mare complexitate, teme ce se impun a fi temeinic investigate, intelese si mai ales traite, in toata profunzimea lor, de catre toti acei practicanti ai Artei regale care, pentru moment, sunt fata in fata cu incercarea despre care vorbeam.

Nu poti fi un om adevarat daca nu stapanesti si tu desertul companionajului, fratele meu, cu toate pericolele, iluziile si splendorile sale. Intre piscul iluzoriei maiestrii (cum in mod inspirat, spunea Wirth) si strafundurile intunecate si deosebit de anevoioase ale parcursului de ucenic, companionul, aflat in plin desert, isi va inalta cu deplina sarguinta si dedicatie, catedrala sa din piatra si, concomitent, lucrand asupra lui insusi, catedrala sa de lumina – sublim edificiu spiritual – cu ajutorul caruia se va ridica si el catre Inaltul Cerului.

Catehismele masonice din vechime stau marturie si astazi, pentru noi toti, cu privire la cele trei mari bijuterii ascunse ale gradului: Pavajul mozaicat, Steaua inflacarata si Lantul de unire. Fie chiar si numai aceste trei motive si ar fi de ajuns, cred eu, pentru a sustine ipoteza potrivit careia incarcatura de sacralitate a ritualului masonic de la gradul de companion este cel putin la fel de semnificativa precum cea din ritualul ucenicului si cea din ritualului maestrului.

La toate acestea, in carte am mai adaugat cateva subiecte pe care le-am considerat importante, si anume: (i) calatoriile, ca instrument specific de investigare si cunoastere a gradului, cu accent pe ceea ce numim „alternativa nomada”; (ii) iubirea fraterna, ca liant al interconectarii noastre cotidiene si ca recunoastere a faptului ca numai impreuna putem alcatui Totul; (iii) marginalii privind regularitatea masonica asa cum se manifesta aceasta in epoca sumbra Kali Yuga; (iv) cateva precizaridespre vederea Stelei inflacarate si, in fine, (v) o sumara descriere a celui de-al treilea personaj, Profetul, cel care se adauga Regelui si Inaltului Preot, inchizand astfel trigonul sacru din Atelierul masonic. In schimb, au ramas in afara dialogului nostru cateva subiecte foarte importante, de regula circumscrise problematicii specifice gradului de calfa, intre care: (i) scara elicoidala, (ii) sensul vietii si (iii) marea opera.

Aceasta carte a noastra prezinta nu doar elemente si aspecte ce intereseaza cunoasterea masonica la gradul de calfa ci, mai ales, un drum initiatic asumat si parcurs in chiar aceste timpuri, cu bune si cu rele, cu ezitari, dar si cu numeroase revelatii si impliniri.

Maestrul Z

 *

In cursul procesului initiatic, valoarea formativa a stadiului de calfa este esentiala, deoarece acesta presupune organic ideea de asociere, in sensul unei tovarasii de munca, in care colectivitatea e unita prin comuniunea intru starea de spirit. Guvernata de numarul5, calfa devine o pentagrama vie!...

Gelu Voican Voiculescu

*

…calfa este corpul principal, trunchiul calatoriei de la inițiere la consacrare.

la finalul acestei noi calatorii prin padurea simbolica, iesim cu toții mai castigați. Stim mai multe despre calfa si, mai ales, stim unde sa ne ducem sa cautam semnificații in plus, daca ni se vor fi parut neindestulatoare cele primite de la loja.

Discipolul A

*

A crede ca aceasta imagine a urcarii pe o Scara Cotita pentru a ajunge la locul unde se retribuie munca este o alegorie menita sa ne invete ca inaltarea mintii din ignoranta, prin toate nevointele studiului si dificultatile de a obtine cunoasterea […] pana cand, in Camera de mijloc […] la varsta maturitatii depline, se obtine rasplata, iar intelectul purificat si elevat este recompensat cu indicarea modului cum sa-l caute pe Dumnezeu si adevarul lui Dumnezeu – ei bine, a crede aceasta inseamna a crede si a cunoaste adevaratul scop al Masoneriei Speculative, singurul scop care o face demna sa fie studiata de un om bun si intelept.

Albert G. Mackey

 *

Atragerea la sine din penumbra acestei lumini difuze pentru a se imbiba tot mai mult de ea este […], secretul major al gradului al doilea, corespunzator autenticei iluminari. Steaua care i se arata calfei dupa ce a invins in lupta cu elementele este semnul esentei spirituale a omului.       

Oswald Wirth

ISBN: 978-973-111-272-5
Coperta: Policromie, carton laminat
Nr. pagini: 208
Cod bara EAN 13: 5948417120377
An aparitie: 2013
Format: 13 x 20 cm
Limba: Romana

Cei care au cumparat aceasta carte au mai cumparat si:

Galerie Media

maestrul z & discipolul a

Discipolul A si Maestrul Z si-au exprimat dorinta ferma de a ramane necunoscuti pentru marele...

Mori si devino

In urma cu trei ani Maestrul Z si Discipolul A publicau la Editura Herald volumul Ab initio,...

SUS
Cos gol

INAPOI