Dr. Rita Teodoru - Spre o actiune educativa si terapeutica de profunzime - Blogul Editurii Herald - Editura Herald

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

Blogul Editurii Herald

Descopera cartile care te transforma!

 • Acasă
  Acasă This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categorii
  Categorii Displays a list of categories from this blog.
 • Etichete
  Etichete Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggeri
  Bloggeri Search for your favorite blogger from this site.
 • Echipe de Blog
  Echipe de Blog Find your favorite team blogs here.
 • Autentificare
  Autentificare Login form
27
Mai

Dr. Rita Teodoru - Spre o actiune educativa si terapeutica de profunzime

Postat : în categoria: Uncategorized
 • Font size: Larger Smaller
 • Imprimați

Dr. Allan Schore este, la ora actuala, unul din cei mai renumiti cercetatori in domeniul neuropsihologiei si un pionier in elaborarea si scrierea despre modelele neurobiologice integrative ale dezvoltarii. Lucrarea de fata, „Stiinta artei psihoterapiei”, ultima in trilogia despre ART (Terapia reglarii afectului) este de mare valoare pentru oricine e interesat de baza teoretica a atasamentului si reglarii afectului, caci aduna intr-un manunchi valoros dovezi clare si concludente din domeniu neurobiologiei, privind ceea ce este recunoscut ca esenta clinicii si teoriei psihanalice – comunicarea de la inconstient la inconstient intre analist si pacientul sau.


Acum mai bine de o suta de ani, Freud schimba paradigma de gandire asupra psihicului uman, introducand conceptul de inconstient. Astazi, Allan Schore schimba paradigma de intelegere a relatiei creier-minte-corp, impletind impreuna, intr-un mod aparent fara efort, stanga si dreapta, stiinta si arta, capul si inima, teoria si practica, reusind cumva sa faca un obiect extraordinar de complex, imediat accesibil, convingator si util din punct de vedere clinic. Printre altele, sustine si aduce dovezi ca emisfera cerebrala dreapta ar fi substratul psihobiologic al inconstientului uman, descris de Freud..


Cartea deschide un orizont semnificativ de intelegere a functionarii in duplex a mintii si a arhitectonicii cerebrale, folosind ca liant teoria atasamentului propusa in anii 70' de catre psihanalistul John Bowlby.

 

Astfel, aflam, fara putinta de indoiala, ca parintii sunt constructorii nu numai ai modelelor interne de lucru – ganduri si emotii – ale copiilor, ci chiar modelatorii, in modul cel mai concret, al creierului propriilor copii.

 

De asemenea, poate fi valoroasa pentru traineri care doresc sa integreze descoperirile importante ale neurostiintelor in formarea in psihoterapie. Orice clinician care crede in valoarea  proceselor  de dezvoltare in intelegerea pacientilor adulti va fi atras si convins de descrierile datelor interdisciplinare care sustin teoria clasica a atasamentului  si intersubiectivismului. Un interes deosebit pentru psihoterapeuti de toate orientarile il constituie faptul ca aceasta carte exploreaza modul in care neurobiologia psihoterapeutilor poate fi modificata ca o consecinta a practicarii psihoterapiei.

Scrierile lui Allan Schore sunt deja si vor fi si la noi, in curand, un reper important in schimbarea paradigmei de gandire si actiune in sanatatea mintala.. O recomand tuturor specialistilor in domeniul sanatatii si educatiei, ca si tuturor celor interesati de teritoriile interdisciplinare de avangarda.

Aparitia acestei carti  in limba romana ne incurajeaza sa speram ca cei care o vor citi  o vor primi cu suficient de multa deschidere pentru a lasa entuziasmul ce respira din randurile scrise de Allan Schore, sa-i conduca spre o actiune educativa si terapeutica de profunzime.

Ultima modificare :

Galerie Media

schore-stiinta-artei-psihoterapiei-VOL-I

Stiinta Artei Psihoterapiei - I - Terapia reglarii afectului si neuropsihanaliza clinica (Vol.1)

Stiinta artei psihoterapiei este o resursa de neegalat pentru orice student al psihanalizei, in...

46,00 lei

allan n. schore

Dr. Dr. Allan Schore a primit de-a lungul carierei sale spectaculoase numeroase aprecieri, fiind supraintitulat „Bowlby al Americii” si cel mai important expert al lumii in domeniul...

PSIHOTERAPIA

Infatisand elementele cheie ale principalelor scoli de psihoterapie, lucrarile prezinta arta practicarii fiecarui tip de terapie in parte si...

Comentarii

SUS
Cos gol

INAPOI