Sapte intentii pentru un parentaj constient - Blogul Editurii Herald - Editura Herald

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

Blogul Editurii Herald

Descopera cartile care te transforma!

 • Acasă
  Acasă This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categorii
  Categorii Displays a list of categories from this blog.
 • Etichete
  Etichete Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggeri
  Bloggeri Search for your favorite blogger from this site.
 • Echipe de Blog
  Echipe de Blog Find your favorite team blogs here.
 • Autentificare
  Autentificare Login form
23
Mar

Sapte intentii pentru un parentaj constient

Postat : în categoria: Noutati Herald
 • Font size: Larger Smaller
 • Imprimați

Intentiile pe care le-am stabilit pentru noi însine ne reamintesc de ceea ce este important. Este ca si cum am avea o busola interna. Cand intentia noastra este aceea de a fi mai atenti, aceasta intentie ne concentreaza si ne modeleaza alegerile si actiunile pe care le facem, chiar si în acele momente in care ne-am putea lasa foarte usor purtati de valul emotiei, am deveni neatenti si am reactiona in mod inconstient.

 

 

b2ap3_thumbnail_family-variation-1309044.jpg

 

Sapte intentii pentru un parentaj constient

 

INTENTIA: Un obiectiv care ne ghideaza actiunea.

 

 

Intentia ne mareste probabilitatea de a fi mai prezenti si mai capabili de a ramane in contact cu ceea ce este cel mai important in viata noastra. Nu este niciodata prea tarziu sa introducem practica starii de atentie constienta (mindfulness) in viata noastra. Astfel, momentul in care facem angajamentul constient de a merge in aceasta directie, acela este momentul perfect pentru a incepe. Iata cateva intentii pe care le-ati putea gasi utile. Desigur, este mult mai important sa va creati propriile voastre intentii:

 

1. Intentia de a vedea parentajul ca pe o practica intentionala, ca pe un mod de a fi in relatie cu experienta care imi ofera nenumarate posibilitati de a cultiva constiinta de sine, intelepciunea si starea de deschidere interioara.

 

2. Intentia de a vedea parentajul ca pe o oportunitate de a intruchipa ceea ce este mai profund si mai bun in mine si de a exprima acest lucru in relatie cu proprii mei copii si cu lumea exterioara.

 

3. Intentia de a aduce o mai mare atentie si un mai mare discernamant in viata mea de zi cu zi, mai ales in relatia cu copiii mei, folosind constientizarea corpului si a respiratiei pentru a ma fixa stabil in momentul prezent.

 

4. Intentia de a-mi reaminti sa-i vad si sa-i accept pe copiii mei asa cum sunt si nu prin prisma asteptarilor si temerilor mele.

 

5. Intentia de a incerca sa vad lucrurile din punctul de vedere al fiecarui copil in parte, sa inteleg care sunt nevoile copiilor mei si sa le satisfac cat pot eu de bine, atat cat imi sta in putinta. Aceasta include si faptul ca trebuie sa am in vedere atat nevoia lor de a invata prin actiuni proprii, cat si nevoia lor de a intampina uneori restrictii si limite de neclintit.

 

6. Intentia de a vedea tot ceea ce apare in viata mea si in viata copiilor mei, inclusiv in momentele cele mai intunecate, mai dificile si mai stresante, ca fiind tot atatea elemente avantajoase, permitandu-mi astfel sa-mi aprofundez capacitatea de a fi empatic si compasional, inclusiv fata de propria mea persoana.

 

7. Intentia a aduce aceste intentii in inima mea, intentia de a ma angaja sa le pun in practica, pe cat de bine pot si in moduri care sa onoreze atat suveranitatea copiilor mei cat si propria mea suveranitate.

 

b2ap3_thumbnail_mindfulness_pentru_parinti.jpg

 

(un fragment extras din Mindfulness pentru parinti de Myla si Jon Kabat-Zinn,
Colectia Parentaj, Editura Herald, 2016).

 

b2ap3_thumbnail_stockvault-young-girls-at-the-beach124714.jpg

Ultima modificare :

Galerie Media

mindfulness_pentru_parinti_persp

Mindfulness pentru parinti - Cand fiecare zi este o binecuvantare

Mindfulness pentru parinti este deja o carte clasica pentru cei care isi doresc relatii...

43.00 43,00 lei

jon kabat - zinn

Jon Kabat-Zinn, Ph.D., este fondatorul si directorul Clinicii pentru Reducerea Nivelului de Stres din cadrul Centrului Medical de pe langa Universitatea din Massachusetts si este profesor asociat...

myla kabat - zinn

  Myla Kabat-Zinn a lucrat ca educator pentru mamele aflate in perioada sarcinii, ca asistent la nastere si a activat in programe de sustinere a mediului. Preda metode de parentaj bazate...

ALTER EGO

0-FARA-TEXT

PARENTAJ

  Numitorul comun al cartilor din colectia Parentaj este preocuparea pentru a cunoaste mai bine si a integra in familiile noastre...

Comentarii

SUS
Cos gol

INAPOI