Mihai Mănescu despre EROUL CU O MIE DE CHIPURI - Blogul Editurii Herald - Editura Herald

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

×

Atenție

JUser: :_load: Utilizatorul cu ID-ul 13967 nu a putut fi încărcat

Blogul Editurii Herald

Descopera cartile care te transforma!

 • Acasă
  Acasă This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categorii
  Categorii Displays a list of categories from this blog.
 • Etichete
  Etichete Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggeri
  Bloggeri Search for your favorite blogger from this site.
 • Echipe de Blog
  Echipe de Blog Find your favorite team blogs here.
 • Autentificare
  Autentificare Login form
18
Feb

Mihai Mănescu despre EROUL CU O MIE DE CHIPURI

Postat : în categoria: Interviuri
 • Font size: Larger Smaller
 • Imprimați

Traducerea în premieră în România a uneia dintre cărţile esenţiale ale lui Joseph Campbell este, fără doar şi poate, un eveniment deosebit de important ce nu trebuie trecut cu vederea de către cei care încă mai iubesc poveştile. Eroul cu o mie de chipuri este o carte care a influenţat generaţii întregi, fie că vorbim de scriitori, cineaşti, muzicieni sau pur şi simplu oameni aflaţi în cătarea unor răspunsuri importante legate de propria lor dezvoltare. Mari artişti ai secolului XX, precum Bob Dylan, George Lucas, Stanley Kubrick, Jim Morrisson etc. au afirmat fără ezitare că studiul lui Joseph Campbell i-a influenţat decisiv în realizarea operelor lor.

 

Campbell ne arată în cartea sa că miturile, deşi extrem de variate, au de fapt aceeasi structură „genetică”. Denumind această structură Monomit, el ne-o explică amănunţit în Eroul cu o mie de chipuri. Astfel, de-a lungul anilor, monomitul campbellian devine un reper atât pentru cei pasionaţi de mitologie, cât şi pentru artiştii profesionişti aflaţi într-o permanentă căutare de inspiraţie. Prin această carte, considerată de mulţi fundamentală pentru studiul mitologiei, Campbell îşi dezvoltă teoria conform căreia energia misterioasă din poveştile lumii se găseşte în sufletele oamenilor, indiferent de rasa lor, de cultura lor, de statutul lor social sau intelectual. Oamenii care găsesc teme eroice pline de rezonanţă în propria lor viaţă, în obiectivele lor, în visurile lor, sunt conduşi spre o singură esenţă psihică: aceea că viaţa spirituală şi creativă a individului influenţează lumea exterioară la fel cum lumea mitului influentează individul.

Trăim vremuri dificile atât din punct de vedere material cât şi spiritual, iar oamenii sunt din ce în ce mai dezorientaţi. Incapabili de a vedea mai departe de ziua de mâine, atât generaţiile vârstnice, cât şi cele tinere şi-au pierdut reperele şi modelele, înaintând în ceaţă fără un scop anume. În această lume obişnuită, gri şi dezvrăjită, Joseph Campbell şi al său monomit propun o chemare la aventură spre o lume specială, mai bună şi mai frumoasă. El dezvăluie cititorilor elixirul care trebuie recuperat şi ii îndeamnă să aibă curajul de a deveni eroii propriei lor călătorii. Iar lecţia supremă pe care fiecare trebuie s-o înveţe din această carte este că adevarata călătorie a eroului, poate cea mai frumoasă dintre ele, este chiar viaţa lui.

 Mihai Mănescu

Ultima modificare :

Galerie Media

EROUL-CU-O-MIE-DE-CHIPURI-2021

Eroul cu o mie de chipuri

Traducerea in premiera in Romania a uneia dintre cartile esentiale ale lui Joseph Campbell este...

46.00 50,00 lei

joseph campbell

Joseph John Campbell (1904-1987) a fost un cercetator al miturilor si religiilor, scriitor si orator american, cel mai bine cunoscut pentru lucrarile sale in domeniile mitologiei si religiei...

Lansare de carte: EROUL CU O MIE DE CHIPURI

Comentarii

SUS
Cos gol

INAPOI