Inteleptul si Maestrul, de Karlfried Graf Dürckheim - Blogul Editurii Herald - Editura Herald

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

Blogul Editurii Herald

Descopera cartile care te transforma!

 • Acasă
  Acasă This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categorii
  Categorii Displays a list of categories from this blog.
 • Etichete
  Etichete Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggeri
  Bloggeri Search for your favorite blogger from this site.
 • Echipe de Blog
  Echipe de Blog Find your favorite team blogs here.
 • Autentificare
  Autentificare Login form
29
Noi

Inteleptul si Maestrul, de Karlfried Graf Dürckheim

Postat : în categoria: Noutati Herald
 • Font size: Larger Smaller
 • Imprimați

Adevarul esential al vietii poate lua forma, in lumea umana, sub doua infatisari: inteleptul si maestrul. Ei nu sunt personaje istorice reale decat daca este vorba despre „fiinte transformate” prin profunzimea Fiintei supranaturale. In mijlocul lumii conditionate, ambii se simt liberi de orice conditionare. Ei au surmontat incercarile fundamentale ale existentei umane: frica, disperarea, abandonul.

In cazul maestrului, Viata nu este doar forta vie care l-a transformat si l-a adus pe un plan superior de umanitate, ci este cea care il face capabil sa le ofere si altora aceasta
transformare. Maestrul nu este numai homo divinans, el este si homo faber. In maestru, ca si in intelept, Viata transcendenta, constienta in interior precum o credinta vie, este prezenta, de asemenea, ca un proces de constientizare si de transformare mereu crescande. In maestru, supranaturalul este prezent in acelasi timp ca o experienta de cunoastere luminoasa si o forta activa de evolutie.

Inteleptului si maestrului li s-a adaugat in toate timpurile un al treilea personaj. In el, constientizarea vietii ia forma mai ales de stiinta, de cunoastere. El este „marele
cunoscator”, „savantul” – in India el se numeste „pandit” – nu in sensul „oamenilor de stiinta”, caci el se intereseaza de o cunoastere care depaseste ratiunea. Fara a fi el insusi un „transformat” perfect, el poate totusi sa transmita cunoasterea esoterica. El tine, asadar, de intelept si de maestru, dar el traieste ca cercetator, ca cineva care prospecteaza, absorbit de lucrurile tainice, de legile ascunse, de sensul primar al simbolurilor. Poate ca C.G. Jung a fost unul dintre acesti savanti.

Inteleptul si maestrul au un rang superior celui al omului obisnuit. Oameni fiind, ei traiesc pe un plan suprauman. Daca noi putem presimti ceva din natura si din realitatea lor, este pentru ca in fiecare dintre noi traieste ceva – o promisiune, o cunoastere esentiala, o misiune – care depaseste, in acelasi timp, orizontul omului obisnuit: acesta este maestrul interior!

 

In esenta sa, omul este intotdeauna potential si un mare

cunoscator, un intelept si un maestru. Presimtirea

acestei potentialitati este astazi in crestere in lume. Ea

este sursa luminoasa a unui elan de transformare

interioara care atinge azi spiritul occidental; intunericul

se datoreaza refularii acestui potential.

 

Principiile traditionale sunt pe cale sa dispara radical intr-un sens diferit de tot ceea ce s-a mai intamplat vreodata pana acum. Antagonismele si ciocnirile nu se mai limiteaza la o tensiune intre partizanii realitatii rationale si tehnice si cei care cauta sa-si dezvolte viata religioasa printr-o credinta interiorizata si detasata de lume. Dezacordul apare intre grupul care cauta in lume experienta realitatii divine si grupul format din cei care cauta in Dumnezeu experienta adevarului lumii.

Antagonismul traditional dintre credinta si stiinta este perimat. El face parte dintr-un stadiu de constiinta depasit de oamenii evoluati din timpul nostru. Maestrii din toate timpurile, inclusiv maestrii crestini, au trecut deja peste acest prag. Aspiratia catre o experienta interioara si o transformare esentiala, ca urmare a contactului personal cu transcendenta, depaseste astazi toate frontierele. A raspunde acestei aspiratii este sarcina eterna a maestrului. Un maestru acceptabil in Occident nu trebuie totusi sa transeze opozitia dintre viata interioara si lume in favoarea unei vieti interioare cu totul separate de aceasta din urma. El trebuie sa o rezolve intr-o atitudine care lasa „spiritul sa se faca trup” si supranaturalul sa esentializeze lumea in multiplicitatea si in istoricitatea ei.

 

Un fragment extras din cartea Chemarea Maestrului Spiritual - Sensul indrumarii spirituale pe calea catre Sine de Karlfried Graf Durckheim.

 

Ultima modificare :

Galerie Media

durckheim-chemarea-maestrului

Chemarea Maestrului Spiritual - Sensul indrumarii spirituale pe calea catre Sine

In pragul epocii care vine, se poate observa o revolta crescanda fata de predominanta unei...

32,00 lei

karlfried graf durckheim

Karlfried Graf Durckheim (1896-1988), doctor in filozofie si in psihologie, este socotit printre maestrii spirituali ai timpului nostru. Timp de patruzeci de ani, a lucrat ca psihoterapeut la...

Serie autor: K.G. Durckheim

Comentarii

SUS
Cos gol

INAPOI