Despre rabdare si compasiune cu Chantal Sicile‑Kira - Blogul Editurii Herald - Editura Herald

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

Blogul Editurii Herald

Descopera cartile care te transforma!

 • Acasă
  Acasă This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categorii
  Categorii Displays a list of categories from this blog.
 • Etichete
  Etichete Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggeri
  Bloggeri Search for your favorite blogger from this site.
 • Echipe de Blog
  Echipe de Blog Find your favorite team blogs here.
 • Autentificare
  Autentificare Login form
02
Apr

Despre rabdare si compasiune cu Chantal Sicile‑Kira

Postat : în categoria: Autori
 • Font size: Larger Smaller
 • Imprimați

Emily Perl Kingsley a scris o poveste minunata, in 1987, intitulata „Welcome to Holland”, in care descria ca a avea un copil cu o dizabilitate este ca si cum ai planifica o excursie in Italia, dar apoi ai ateriza pe neasteptate in Olanda. Sensul povestii este acela ca Olanda, chiar daca nu este Italia, tot reprezinta un loc frumos in care te poti afla la un moment dat. Ani mai tarziu, Susan F. Rzucidlo a scris „Welcome to Beirut (Beginner’s Guide to Autism)”, despre cum a avea un copil cu TSA este ca si cum ai ateriza in Beirut, cu bombe cazand peste tot in jurul tau, cu incetari ocazionale ale focului, dar fara a sti cand va incepe urmatorul atac inamic, de unde va veni sau cine este cu adevarat inamicul. Ma identific cu cele scrise de ea.

 

 

Sunt o persoana cu autism.

Vreau sa spun ca cea mai grea parte a autismului este comunicarea.

Muzica ajuta.

Imi place ca pot vedea culori in tot.

Ajutati‑ne incurajandu-ne.

Jeremy Sicile‑Kira

 

S‑au schimbat multe de cand cartea Tulburarea de Spectru Autist. Ghidul complet pentru intelegerea autismului a fost publicata pentru prima data, in urma cu 10 ani. Cunosc mai multe despre autism decat credeam ca o voi face vreodata. Unii dintre cei mai buni profesori mi‑au fost chiar oamenii cu autism. Fiul meu, Jeremy, compara deseori povestea sa cu aceea a lui Helen Keller – si pe a mea cu a lui Anne Sullivan, profesoara ei. Dar, ca sa fiu sincera, eu am invatat de la fiul meu. M‑a invatat rabdarea, compasiunea si ce este cu adevarat important in viata. Jeremy este sincer, real si traieste in prezent. Nu are niciun fel de preconceptii sau judecati cu privire la oameni. Am descoperit ca acest lucru este valabil pentru majoritatea persoanelor cu TSA. Cu totii putem invata din onestitatea si realismul lor. In calitate de persoana apropiata de cineva cu TSA, rolul tau este extrem de important pentru el, chiar daca nu arata acest lucru. Scopul tau principal va fi acela de a‑i explica sau traduce complexitatile lumii neurotipice si, invers, sa‑i traduci lumii neurotipice excentricitatile unei persoane cu TSA. Vei fi ca un fel de interpret al Natiunilor Unite; un rol extrem de important de jucat. Asa cum un strain pe pamant necunoscut are nevoie sa‑i fie explicate obiceiurile, si un individ cu TSA va avea nevoie de explicatii. Si cum tara adoptiva trebuie sa inteleaga nevoile strainului ce a ajuns in sanul ei, si neurotipicii societatii noastre trebuie sa afle de la tine despre persoanele cu TSA, pentru a fi mai intelegatori si toleranti cu privire la difernte.

 

 

 

Cu toate acestea, este cert faptul ca am invatat mult mai multe despre ceea ce este cu adevarat esential in viata. Am invatat cat sunt de norocoasa pentru faptul ca mintea si corpul meu se sincronizeaza si de cata forta interioara dispun. De asemenea, am invatat literalmente sa ma opresc si sa miros trandafirii si sa gasesc placerea in momentele simple ale vietii de zi cu zi, printre bombele care cad in jurul meu. Am invatat ca simturile supradezvoltate pot aduce atat placere, cat si durere si ca a‑ti petrece ziua holbandu‑te la particulele de nisip din lumina soarelui, simtind nisipul trecand printre degetele picioarelor sau lasandu‑ti corpul sa pluteasca fara greutate intr‑o piscina nu pare atat de nebunesc pana la urma. De fapt, este chiar foarte relaxant. Sa incerci candva.

 

Primul pas spre intelepciune este sa pui intrebari despre orice –

Iar cel din urma este sa te impaci cu toate.

 

Georg Christoph Lichtenberg (1742–1799)

 

Fragment extras din cartea „Tulburarea de Spectru Autist. Ghidul complet pentru înțelegerea autismului", Chantal Sicile-Kira, Colecția Parentaj, Editura Herald 2017.

 

Ultima modificare :

Galerie Media

tulburarea-de-spectru-autist-ghidul-complet--new

Tulburarea de Spectru Autist. Ghidul complet pentru intelegerea autismului

Tulburarea de spectru autist - volum distins de Autism Society of America cu premiul pentru...

49,00 lei

chantal sicile-Kira

Chantal Sicile-Kira este un pasionat autor si formator de opinie in domeniul autismului, cu o experienta de 25 de ani ca profesionist, dar si ca parinte al unui copil diagnosticat cu TSA, Jeremy...

PARENTAJ

  Numitorul comun al cartilor din colectia Parentaj este preocuparea pentru a cunoaste mai bine si a integra in familiile noastre...

Comentarii

SUS
Cos gol

INAPOI