Blog-uri postate recent - Editura Herald - Blogul Editurii Herald

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

Blogul Editurii Herald

Descopera cartile care te transforma!

 • Acasă
  Acasă This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categorii
  Categorii Displays a list of categories from this blog.
 • Etichete
  Etichete Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggeri
  Bloggeri Search for your favorite blogger from this site.
 • Echipe de Blog
  Echipe de Blog Find your favorite team blogs here.
 • Autentificare
  Autentificare Login form
Blog-uri postate recent
15
Oct

Învățăturile vechilor egipteni despre om și lume - Adrian Tudose

Postat : în categoria: Oameni si carti

Mitul reprezinta pentru vechii egipteni cea mai importanta cale si forma de devenire, de transformare si evolutie umana, iar marile si micile misterii reprezentau esenta intelepciunii sacre din Egiptul antic. In interviul realizat cu invitatul nostru, Adrian Tudose, conferentiar la Noua Acropola Bucuresti vom afla dintr-o perspectiva filosofica cum se raportau vechii egipteni la ritualuri, ceremonii si vechile misterii.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
15
Oct

Zalmoxis și marile misterii - Ovidiu Nedu

Postat : în categoria: Noutati Herald

Mare preot sau zeul suprem al geto-dacilor Zalmoxis a fost una din figurile fascinante ale antichitatii. El a pus bazele unui cult initiatic pe baza unui scenariu mitico-ritualic: moartea si reinvierea sub forma misteriilor.

Dar cine a fost, de fapt, Zalmoxis in contextul epocii sale si care a fost rolul sau in practica straveche a marilor misterii? Ce erau cultele initiatice si religiile de misterii, dar cultele pretracice? De ce era considerat Zalmoxis o zeitate solara, apoloniana, uraniana? Cine erau hiperboreenii? Cum intelegem conceptul de cult de misterii la Zalmoxis?

Continuați să citiți
Ultima modificare :
08
Oct

Scoala lui Pitagora si marile mistere ale umanitatii - Teodoru Ghiondea

Postat : în categoria: Oameni si carti

In fascinanta lume a culturii antice grecesti, personalitatea istorica si figura marcanta a lui Pitagora din Samos a dominat epoca prin geniul matematicii si dragostea fata de intelepciune (philo-sophos).

Dar cine a fost cu adevarat Pitagora pentru epoca sa, si de ce este importanta pentru patrimoniul cultural universal atat opera, cat si scoala pe care a infiintat-o la Crotone, in sudul Italiei? Cum intelegem prin intermediul discipolilor sai invatatura pe care ne-o transmite Pitagora peste milenii? De ce a fost Pitagora un personaj atat de respectat in epoca?

Continuați să citiți
Ultima modificare :
07
Oct

Isis si Osiris - misteriile din religia egipteana - Andreea Tincea

Postat : în categoria: Oameni si carti

Legenda lui Isis si Osiris din mitologia veche egipteana a devenit unul dintre cele mai importante, cunoscute si studiate mituri ale istoriei universale. Cine au fost, de fapt, Isis si Osiris? De ce sunt aceste personaje mitologice atat de importante pentru religia vechilor egipteni? Cum interpretam mitul reinvierii lui Osiris? Care este perspectiva asupra sensului vietii reprezentata in aceasta mitologie? De ce este Osiris cel mai plin de notorietate dintre zeii vechiului Egipt?

Continuați să citiți
Ultima modificare :
05
Oct

Cartea mortilor si credintele egiptenilor despre viata de apoi - Cristian Vechiu

Postat : în categoria: Oameni si carti

Dintre toate popoarele antice egiptenii au dovedit cea mai intensa si constanta preocupare fata de practicile funerare, fapt ce si-a pus amprenta pe intreaga lor viata sociala si spirituala. „Cartea egipteana a mortilor" se presupune ca este corpusul de texte fundamentale ale vechilor egipteni. Dar de ce este considerata oare „Cartea mortilor", Biblia egiptenilor antici?

Am vorbit cu Cristian Vechiu, cercetator in istoria si studiul religiilor, despre ce anume reprezinta credintele religioase din vechiul Egipt, despre ceremonialurile si ritualurile de trecere, multitudinea de simboluri si adevarurile perene prin care ne sunt transmise invataturile sacre ale vechilor egipteni. 

Continuați să citiți
Ultima modificare :
01
Oct

Mistere si mituri in Egiptul Antic - Cristian Vechiu

Postat : în categoria: Oameni si carti

Taramul stravechi al Egiptului este presarat cu enigme si mistere. In incercarea de a debloca secretele acestei civilizatii antice, cercetatorii urmaresc chiar si in prezent textele antice pentru a descifra codurile lumii egiptene. Vietile faraonilor, regatele, templele impunatoare, practicile funerare complexe, miturile Egiptului antic continua sa fascineze, sa starneasca interes in lumea academica, dar si in randul celor interesati de misterele antichitatii.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
30
Sep

Cultul lui Zalmoxis si practica misteriilor - Valentin Protopopescu

Postat : în categoria: Noutati Herald

Cine a fost Zalmoxis in cultura si spiritualitatea geto-dacilor? De ce numele lui Zalmoxis este strans legat de practicile spirituale ale misteriilor antichitatii? Om sau zeu, in jurul numelui si a personalitatii lui Zalmoxis au fost create numeroase legende, mituri dar au aparut si controverse. Considerat divinitatea suprema a geto-dacilor, asa cum rezulta din izvoarele grecesti si latine ale diferitilor istorici antici, Zalmoxis a fost unul din personajele fabuloase ale antichitatii.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
27
Sep

Calea regala si ordinea sacra a lumii - Dan Iliescu

Postat : în categoria: Noutati Herald

Traim o adevarata criza identitara si spirituala a valorilor, de cele mai multe ori fara sa avem modele sau repere morale, etice si spirituale care sa ne calauzeasca pasii. Cautam sa dam sens vietii noastre si sa aflam calea cea dreapta reprezentata de valori precum binele, dreptatea, frumosul, adevarul, pentru a capata o mai buna intelegere asupra demersului nostru de perfectionare spirituala.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
27
Sep

Iubirea si smerenia - virtuti in invatatura crestina ortodoxa - Andrei Gaitanaru

Postat : în categoria: Oameni si carti

Ce este virtutea crestina? Cum ne poate ajuta intelepciunea crestina in viata de zi cu zi? Intre virtutile morale care privesc raporturile noastre fata de semeni si fata de noi insine se numara si virtutea smereniei. Ea e una dintre virtutile fundamentale ale vietii si trairii crestine si una dintre pietrele fundamentale ale vietii crestine autentice, alaturi de Iubire care este esenta crestinismului.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
23
Sep

Ioan Botezatorul si traditia abrahamica - Teodoru Ghiondea

Postat : în categoria: Oameni si carti

Ce mesaj a vrut sa transmita Sfantul Ioan Botezatorul omenirii prin invataturile si profetiile sale? Cum a pregatit el omenirea pentru venirea lui Iisus Hristos? Cine au fost mandeenii si de ce este atat de importanta in traditia lor practica botezului? De ce erau numiti sabieni sau oameni ai cartii? Fiind una din figurile centrale ale crestinismului si islamului, Ioan Botezatorul a legat trei traditii spirituale abrahamice: crestinismul, islamul si iudaismul, fiind considerat cel mai important si ultimul profet din Vechiul Testament. Vorbim vineri, 24 septembrie de la ora 18:00, despre Cartea lui Ioan Botezatorul, intr-un interviu din seria Dialogurilor Herald, alaturi de domnul profesor Teodoru Ghiondea. 

Continuați să citiți
Ultima modificare :
22
Sep

Sfanta Teresa de Avila si lacasurile sufletului omenesc - Nona Rapotan

Postat : în categoria: Oameni si carti

Sfanta Teresa de Avila a ramas cunoscuta in istorie ca fiind una din cele mai reprezentative figuri ale misticii apusene, ca fondatoare de manastiri carmelitane, iar in plan spiritual, ca asceta si mistica desavarsita. Numita si Teresa cea Mare, ea si-a dobandit un loc special in cadrul misticii apusene prin activitatea de reformare a manastirilor de calugarite si calugari din ordinul Carmelitan. A ramas de asemenea in istorie si ca doctor si invatator al Bisericii. In lucrarea Castelul interior, Sfanta Teresa de Avilla analizeaza sufletul omenesc folosind alegoria unui castel cu sapte randuri de lacasuri. Putem intelege, astfel, etapele de evolutie ale sufletului omenesc prin prisma metaforei castelului interior.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
21
Sep

Practicile athonite - Izvor de intelepciune in viata de zi cu zi - Teodoru Ghiondea

Postat : în categoria: Oameni si carti

Nenumarate aspecte legate de viata calugarilor de la muntele Athos pot fi intelese doar daca ai trecut prin acel loc. Care este oare esenta vietii duhovnicesti ortodoxe? Cum putem cultiva valorile spiritualitatii crestine in viata de zi cu zi? Cum ne putem inspira din practicile duhovnicesti athonite pentru a trai in echilibru cu noi insine si cu semenii nostri? Putem extrage singuri forme practice de lucru cu Rugaciunea Inimii, pentru a echilibra mintea, gandurile si emotiile noastre?

Continuați să citiți
Ultima modificare :
16
Sep

Rugaciunea Inimii - o cale catre linistirea mintii - Pr. Victor Lucian Georgescu

Postat : în categoria: Oameni si carti

Nevoia omului contemporan de regasire interioara, armonie, echilibru, de linistire a mintii si pace sufleteasca isi poate gasi raspuns in zilele noastre in practicile si exercitiile spirituale de la Muntele Athos. Practica Rugaciunii Inimii, fie si numai pentru armonizarea, echilibrarea interioara a propriei vieti, ne poate oferi o stare de implinire in care simtim ca apartinem unei traditii spirituale in care ne sunt impartasite metode care ne ajuta sa trecem mai usor peste provocarile vietii cotidiene.

Despre dialogurile cu Parintele Maximos, Muntele Athos ca loc de reflectie spirituala si folosirea practica a Rugaciunii Inimii, am vorbit cu Pr. Victor Lucian Georgescu intr-un interviu despre lucrarea „Muntele tacerii”, semnata de Kyriacos C. Markides.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
15
Sep

Sfantul Ioan al Crucii si experienta mistica apuseana - Pr. Lucian Dinca

Postat : în categoria: Oameni si carti

Omul contemporan nu se simte intotdeauna pregatit si capabil sa faca fata tuturor provocarilor pe care viata le aduce cu sine. De multe ori ne simtim neputinciosi, rataciti, confuzi si avem nevoie de o busola care sa ne ghideze prin viata, care sa ne arate calea.

Trecem printr-o perioada in istoria umanitatii in care fiinta umana isi traieste cele mai mari si mai profunde temeri ale tale, iar nevoia de aceasta ancora a spiritualitatii crestine este mai mare ca oricand. Sfantul Ioan al Crucii prin mesajul pe care ni-l transmite poate deschide drumuri noi pentru problemele actuale, si totodata noi abordari pentru cei ce vor sa experimenteze concret starea de contemplatie.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
15
Sep

Iubirea ca valoare fundamentala a crestinismului ortodox - Andreea Tincea

Postat : în categoria: Oameni si carti

Umanitatea noastra are in mediul crestinismului ortodox o traducere foarte clara a ceea ce inseamna valori precum iubirea, bunatatea, bucuria. Mintea omului contemporan poate sa decodeze ce inseamna de fapt spiritualitatea crestin-ortodoxa rasariteana, ce inseamna sa traiesti la Muntele Athos si cum putem intelege invatatura athonita in asa fel incat sa avem o viata implinita. Cum reuseste Rugaciunea Inimii sa aduca omului contemporan pace, liniste sufleteasca, intelegere, o impacare cu sine, cu ceilalti, cu viata?

Continuați să citiți
Ultima modificare :
13
Sep

Cum conectam relatiile, mintea si creierul? Nora Neghina & Gabriela Deniz

Postat : în categoria: Oameni si carti

Mintea este un instrument puternic. Dar cum reusim cu ajutorul mintii si al conceptului de mindsight sa dam sens lumii si sa cream relatii semnificative cu ceilalti? Cum ne putem muta atentia astfel incat sa reusim sa punem in conexiune relatiile interpersonale, mintea si creierul, astfel sa influentam in bine starea noastra si a celor din jur? De ce este important sa fim proprii nostri observatori?

Continuați să citiți
Ultima modificare :
10
Sep

Cum intelegem neurobiologia prin relatiile interpersonale - Tatiana Morari

Postat : în categoria: Oameni si carti

 

Este creierul uman un organ social al adaptarii si schimbarii? Ne putem face din propria minte un aliat? Cum este posibila remodelarea creierului? Neurobiologia interpersonala si neuroplasticitatea creierului uman ne pot ajuta sa dezvoltam relatii interpersonale sanatoase, armonioase, empatice cu semenii nostri, relatii care ne implinesc, ne dau sens si o stare de bine. Vorbim despre un proces complex si continuu pe toata durata vietii, de transformare si autodezvoltare, aceasta capacitate unica a creierului de a se modifica si de a se adapta ca urmare a experientei individuale de viata.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
10
Sep

Cum gestionam problemele adolescentei? Sabina Strugariu

Postat : în categoria: Oameni si carti

Adolescenta este o perioada a transformarilor fiziologice si neuropsihologice pe care tinerii le parcurg pe drumul devenirii si maturizarii lor. Este o perioada complexa in care adolescentii isi redefinesc imaginea si se repozitioneaza in raport cu lumea inconjuratoare. Dar oare aceasta perioada reprezinta o provocare si pentru parinti? Cum cultivam ca parinti o relatie calda, empatica si de sustinere in relatia cu adolescentii ? Care sunt provocarile si vulnerabilitatile adolescentei?

Continuați să citiți
Ultima modificare :
09
Sep

Oscar Wilde - intre iubire si tradare | Sandra Ecobescu

Postat : în categoria: Oameni si carti

Ce stim (si ce nu stim) despre excentricul artist si scriitor hedonist, Oscar Wilde? Putem vorbi despre iluzii pierdute, suferinta, tragism, si o iubire interzisa, blamata, mai mult sau mai putin impartasita, dar extrem de idealizata?

Scrisa in inchisoare de Oscar Wilde, ​„De profundis" e o epistola catre Lordul Alfred Douglas. Relatia lor, condamnata de morala si legile vremii, il adusesera pe autor dupa gratii in 1895, pentru doi ani de munca silnica. Raspunsul lui Alfred Douglas, ​„Oscar Wilde si eu insumi", este o lucrare complexa care a fost publicata dupa moartea lui Oscar Wilde.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
09
Sep

Calea daoista - principii si elemente de practica | Vlad Nicodim

Postat : în categoria: Noutati Herald

In China alchimia este o doctrina ce presupune efortul de a intelege principiile care stau la baza formarii si functionarii universului. Alchimia interna, asa cum remarca Isabelle Robinet, „este o metoda de a gasi iluminarea prin revenirea la ordinea fundamentala a cosmosului.”

Ordinea cosmica este reprezentata prin unirea a doua aspecte ale Unitatii Originare si corespunde celor doua principii originale Yin si Yang care reprezinta o modalitate de a intelege si de a cunoaste existenta, punand accent pe continua transformare si pe necesitatea de a intelege modul in care sunt guvernate transformarile.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
08
Sep

Gandirea si practica spirituala in Cabala - Haim Misloschi

Postat : în categoria: Oameni si carti

Nevoia omului contemporan de a asimila invatatura Cabalei este mai actuala ca niciodata, pentru ca acest set de invataturi poate raspunde la intrebarile si provocarile vietii de zi cu zi. Prin intermediul cartilor si a unor texte sacre, precum, „Tora" sau „Zoharul", omul contemporan are astazi privilegiul de a studia si de a fi in armonie deplina cu sine si cu ceilalti conform traditiei cabalistice, avand posibilitatea sa inteleaga termenii si conceptele cu care aceasta traditie

Continuați să citiți
Ultima modificare :
07
Sep

Literatura ca evadare din realitate - Lavinia Barlogeanu

Postat : în categoria: Oameni si carti

Literatura are foarte multe valente si reprezinta o cheie simbolica prin care putem decodifica mesajele inconstientului si relatia pe care o avem cu noi insine si cu cei din jurul nostru. Cum intelegem opera literara prin ochii psihanalizei? Cum putem interpreta simbolurile si personajele textului literar, prin raportare la psihicul uman?

Marti, 7 septembrie, de la ora 20:00, literatura si psihanaliza isi dau intalnire intr-un dialog realizat cu invitata, Lavinia Barlogeanu, psihoterapeut, prof. univ. dr., despre cartea Estetica Inconstientului – eseuri de psihanaliza, semnata de autoarea Daniela Luca, carte publicata in colectia Psihoterapia a editurii Herald.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
07
Sep

Atasament, minte si creier: neurobiologia interpersonala | Daniel J. Siegel & Mary M. Hartzell

Postat : în categoria: Noutati Herald

De mii de ani, oamenii au incercat sa inteleaga esenta umanitatii. Psihicul omenesc, definit ca suflet, intelect si minte, este o unitate functionala despre care se crede ca este un proces ce apare in parte ca o consecinta a activitatii creierului. Noile descoperiri explozive ale neurobiologiei sunt rodul cercetarii creierului, ca sistem ce face parte integranta din corp. Neurobiologia exploreaza modul in care sunt create procesele mentale prin descarcarile neuronale ce au loc in creier.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
03
Sep

Cum putem obtine starea de bine prin mindfulness? Daniela Dumitrescu

Postat : în categoria: Oameni si carti

Starea de bine este un lucru pe care noi, majoritatea oamenilor, ne-o dorim pentru ca ne da sens vietii. Dar ce facem concret pentru a o obtine? Cum cream conditiile pentru pentru a modela pozitiv modul in care creierul si relatiile noastre functioneaza sanatos? Cum ne poate ajuta meditatia si prezenta constienta?

Am discutat cu Daniela Dumitrescu (psiholog clinician, psihoterapeut) despre cum putem trai in prezent si cum ne imbunatatim capacitatea de a ne echilibra emotiile, de a combate disfunctiile emotionale, de a imbunatati tiparele relationale de gandire si de a elimina mentalitatile negative.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
31
Aug

Despre progresul umanitatii - Nicolas de Condorcet

Postat : în categoria: Noutati Herald

Omul se naste cu facultatea de a recepta senzatii; de a percepe si de a distinge senzatiile [mai] simple din care se compun ele, de a le retine, de a le recunoaste, de a le combina; de a compara intre ele aceste combinatii; de a sesiza ce anume au ele in comun si ce le diferentiaza; de a atasa anumite semne tuturor acestor obiecte, pentru a le recunoaste mai bine, si de a inlesni noi combinatii.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
31
Aug

Ramana Maharshi si practica spirituala - Georgeta Thiery

Postat : în categoria: Oameni si carti

Cine sunt eu? Care este sensul existentei mele? Cum pot avea o viata implinita? Sunt doar cateva dintre intrebarile la care omul modern a incercat si incearca si in prezent sa gaseasca raspunsuri. 

Ramana Maharshi, desi nu si-a dorit discipoli, a oferit raspunsuri prin invatatura sa simpla si concisa, ajungand sa beneficiem si noi chiar astazi de acestea prin intermediul celor care au stat in preajma sa.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
27
Aug

Condorcet si ideile care au contribuit la progresul umanitatii | Dragoș Calcan

Postat : în categoria: Noutati Herald

Nicolas de Condorcet a fost un matematician, filozof si ganditor politic francez ce ocupa un loc aparte in istoria gandirii franceze. Prin actualitatea ideilor sustinute in lucrarile si scrierile sale, Condorcet isi pastreza relevanta pana in zilele noastre.

In Schita pentru un tablou istoric al progreselor mintii omenesti, principiul fundamental este acela al progresului continuu al rasei umane catre o perfectiune suprema. Publicata postum, lucrarea este considerata a fi un testament al Iluminismului. Aceasta tentativa de a privi istoria omenirii in totalitatea sa pentru a recunoaste aici manifestarile perfectibilitatii mintii omenesti se incheie cu o evocare extraordinara a viitorului umanitatii, unde entuziasmul filosofului se uneste cu sobrietatea savantului. 

 

Continuați să citiți
Ultima modificare :
26
Aug

Samanismul ca solutie la provocarile actuale | Sorin Lucaci

Postat : în categoria: Evenimente

Universalitatea traditiilor samanice si legaturile spirituale, sufletesti care exista intre samanii din America de Sud, pastratori ai traditiilor autentice si spatiul romanesc creaza o conexiune naturala, fireasca, plina de generozitate si iubire. In perioada 2 – 5 septembrie 2021, Echipa Scolii Medicina Samanica te invita impreuna cu Samanii
Q´ero
in Tabara de Munay ki – Puterea Iubirii, seria initierilor samanice din traditia Inca.

Invitatii special ai acestui eveniment, Don Francisco, Don Pascual si Chino, reprezentanti ai comunitatii Q´ero care impartasesc in intreaga lume aceasta cunoastere straveche transmisa pe cale orala din generatie in generatie. Ei au raspuns cu entuziasm unei noi invitatii din partea Scolii Medicina Samanica, bucurandu-se sa se reintoarca pe meleagurile romanesti, la oameni pe care ii simt apropiati si doritori sa practice invataturile samanice Incase. Titlurile din colectia Samanism de la Editura Herald vor fi ca de fiecare data disponibile pentru participantii din cadrul atelierului. 

Continuați să citiți
Ultima modificare :
24
Aug

Psihanaliza ca forma de expresie si metoda de autocunoastere - Daniela Luca

Postat : în categoria: Noutati Herald

Psihanaliza, vazuta ca o metoda de cunoastere si nu doar ca o forma de terapie, poate constitui o modalitate utila de intelegere a psihicului uman. Interpretarea simbolurilor, a tipologiei personajelor si a demersului artistic se poate concretiza in conturarea unor arhetipuri – adevarate resurse pentru intelegerea emotiilor, reactilor si comportamentelor noastre.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
24
Aug

Condorcet si progresul spiritului uman

Postat : în categoria: Noutati Herald

 

Marie Jean Antoine Nicolas de Caritat, mai cunoscut sub numele de Marquis de Condorcet, a fost un matematician, filozof si ganditor politic francez, ale carui lucrari au exemplificat idealurile epocii iluministe. Metoda Condorcet - metoda alegerii pentru a selecta candidatul care va castiga in toate perechile cu fiecare dintre ceilalti candidati - a fost propusa de acesta. Condorcet credea in drepturi egale pentru toata lumea, indiferent de rasa sau sex. In lucrarea sa, Schita pentru un tablou istoric al progreselor mintii omenesti, ideea sa fundamentala este aceea a progresului continuu al rasei umane catre o perfectiune suprema. O figura foarte iubita si respectata in Franta secolului al XVIII-lea, lucrarile si scrierile sale isi pastreaza relevanta pana in zilele noastre. 

Continuați să citiți
Ultima modificare :
SUS
Cos gol

INAPOI