sandor ferenczi

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

sandor ferenczi

Galerie Media

Sandor Ferenczi (1873-1933), cel mai mare psihanalist maghiar, a fost pentru un timp cel mai bun prieten si colaborator al lui Sigmund Freud. Si-a castigat renumele nu numai in urma stransei sale relatii cu acesta, dar si datorita disponibilitatii sale de a accepta cele mai diverse cazuri, de a lucra cu cei mai dificili pacienti. Experienta in lucrul cu acestia l-a determinat sa promoveze o interventie activa a terapeutului in practica psihanalitica.

    Practica sa si elaborarile teoretice au dus la afirmarea si recunoasterea scolii maghiare de psihanaliza din acea perioada. Conceptia lui Ferenczi despre clinica psihanalitica a fost preluata si dezvoltata de multi alti psihanalisti, dintre care amintim pe Maria Torok si Nicolas Abraham. Nu exageram deloc daca subliniem influenta lui Ferenczi asupra scolii britanice de psihanaliza prin influenta avuta asupra Melaniei Klein. Criticand in cele din urma metodele lui Freud, el va colabora cu Otto Rank pentru a dezvolta un model nou de interventie terapeutica.

Intre 1918 si 1919 este presedintele Asociatiei Internationale de Psihanaliza.

Ferenczi aprofundeaza prin studiile sale, problema traumei, introiectia si importanta ei in dezvoltarea psihica, dificultatile analizei mutuale, raspunsul empatic, precum si alte teme care sunt aplicabile si astazi in tratamentul psihoterapeutic. Nu trebuie sa uitam nici studiile sale legate de formarea simbolurilor si simbolizare. Conceptia sa despre relatia terapeutica a dus la o reconsiderare a contratransferului, el sustinand ca negarea contratransferului poate fi traumatica pentru pacient, reactivandu-i traumatismul infantil.

 

Opera (selectiv):

(1908-1925) 1927 Further Contributions to the Theory and Technique of Psycho-analysis. New York: Liveright. Colectie de articole traduse din limba germana.

(1924) 1949 Thalassa: A Theory of Genitality. New York: Psychoanalytic Quarterly. Initial publicata sub titlul Versuch einer Genital-theorie.

(1924) 1925 FERENCZI, SANDOR and RANK, OTTO The Development of Psychoanalysis. New York: Nervous and Mental Disease Pub. Initial publicata sub titlul Entwicklungsziele der Psychoanalyse.

Sexualitate si Psihanaliza - Contributii la psihanaliza
de sandor ferenczi

Volumul de fata cuprinde o serie de articole ale lui Sandor Ferenczi ce...

Galerie Media

Editura Herald la Conferinta Internationala ABA Bucuresti

  Evenimentul anual dedicat analizei aplicate a comportamentului aduce la Bucuresti lectori de...

Conferinta de Psihoterapie Experientiala si Dezvoltare Personala Unificatoare

Conferinta de Psihoterapie Experientiala si Dezvoltare Personala UnificatoareEDITIE ANIVERSARA...

SUS
Cos gol

INAPOI