oscar cullman

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

oscar cullman

Teolog crestin protestant, Oscar Cullmann s-a nascut in 1902 la Strasbourg si a studiat filologia clasica si teologia la facultatea de teologie din orasul natal. Din 1926 a devenit asistent la Universitatea din Basel, dupa sustinerea doctoratului ocupand postul de profesor. Din 1948 a inceput sa predea teologia la Sorbona, in paralel cu activitatea desfasurata la Universitatea din Basel.

Cullmann a promovat contacte multiple cu teologi ortodocsi si catolici, considerand ca fiecare confesiune crestina intruchipeaza un dar spiritual permanent pe care aceasta ar trebui sa-l pastreze si la care sa nu renunte de dragul omogenizarii. El a fost observator oficial la Conciliul Vatican II (1962-1965) unde, impreuna cu alti observatori non-catolici, a propus papei fondarea unui institut international intercultural unde profesorii si studentii crestini sa poata experimenta o comunitate de rugaciune, studiu si dialog. Aceasta initiativa a condus la intemeierea Institutului ecumenic Tantur din Ierusalim.

Figura proeminenta pentru cauza ecumenicitatii, Oscar Cullmann a fost in buna parte raspunzator de strangerea legaturilor intre Bisericile Luterana si Romano-Catolica. S-a stins in 1999, munca si viata fiindu-i onorate de Conciliul mondial al Bisericilor.

Bibliografie selectiva:Crist et le temps, Le salut dans l'histoire, Christologie du Nouveau Testament, Foi et culte de l'Eglise primitive.

Nemurirea sufletului sau invierea mortilor?
de oscar cullman

Potrivit primilor crestini viata deplina - adevarata a invierii este de...

SUS
Cos gol

INAPOI