lao zi

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

lao zi

Galerie Media

Numele lui Lao Zi, care inseamna „Batranul Maestru”, apare pentru prima data in Insemnarile istorice ale lui Sima Qian. In capitolul consacrat familiei lui Confucius si biografiei lui Lao Zi si biografiei lui Hanfei Zi, acesta spune ca Lao Zi s-a nascut in satul Qu Ren, districtul Li, localitatea Ku (azi Hao din provincia An Hui) din statul Chu. Numele lui de familie era Li, iar prenumele, Dan sau Er. A servit ca director al Bibliotecii statului Zhou. Dan inseamna „cel cu urechi lungi”, ceea ce ne face sa presupunem ca Lao Zi avea o infatisare aparte. Ca bibliotecar si director al Bibliotecii dinastiei Zhou, a capatat probabil atat cunostinte si o virtute superioare, cat si viziuni de o mare patrundere asupra transformarilor sociale, ascensiunii si declinului dinastiilor.

„Odata, Confucius s-a dus in regatul Zhou sa-l intrebe pe Lao Zi despre rituri… Lao Zi i-a dat urmatorul raspuns: «Mandria, lacomia, aroganta, ambitia nu sunt de niciun folos, trebuie lepadate… Fiul omului ma ridica chiar daca nu sunt cineva, pe cand demnitarii ma privesc de parca nici n-as exista.» Confucius a plecat si le-a spus discipolilor sai: «Dragonul urca la Cer pe aripile vantului. Oare nu este Lao Zi acest dragon?»” (Analectele lui Confucius).

Vedem din acest citat ca cei doi mari maestri au trait cam in aceeasi perioada, iar dupa atitudinea de reverenta a lui Confucius fata de Lao Zi se poate presupune ca acesta din urma era mai in varsta. Stim ca Confucius s-a nascut in anul 551 i.Hr, iar Lao Zi, probabil, in anul 570 i.Hr.

Dao De Jing (Cartea despre Dao si Virtute)
de lao zi

Textul DAO DE JING de Lao Zi este in egala masura o capodopera filosofica si un...

36,00 lei 30,60 lei

Galerie Media

Editura Herald va asteapta la editia de primavara Kilipirim cu reduceri de pana la 60%

    Editura Herald va invita, intre 30 martie si 3 aprilie, la cea mai noua editie Kilipirim,...

SUS
Cos gol

INAPOI